8 نکته برای تقویت روابط

۸ نکته برای ایجاد و تقویت روابط خوب

کارهای نسبتا کوچکی وجود دارند که معمولا کسی در ارتباطات خود به آن ها عمل نمی کند، اما در علوم ارتباطی – عصبی، بسیار زیاد به آن ها اهمیت داده می شود. در این مقاله قصد داریم ۸ کار کوچک ولی اثر گذار که در تقویت روابط ، به کار گرفتن آن ها بسیار مفید و مؤثر خواهد بود، بپردازیم[/av_textblock] علم NLP بعنوان یکی از مهمترین علومی که در خدمت ارتباطات قرار گرفته است، از اوائل دهه ۷۰ میلادی توسط ریچارد بندلر و جان گریندر مباحث ان ال پی ارائه شد.

مطالب این مقاله بر پایه آموزه های علم ان ال پی ارائه شده است. اولین مبحث در شروع ارتباط با فرد مورد نظر این است که بتوانیم از دید او نگاه کنیم.زمانی که شما تمرکز داشته باشید به مخاطب و بتوانید خودتون رو جای او بگذارید، میتوانید متوجه علایق مخاطب شوید.اگر توانستید علایق مخاطب را پیدا کنید و مخاطب در بیان شما، احترام به علایق خودش را ببیند، میتوانید تا حدی بر روی این رابطه حساب باز کنید. برای تقویت روابط ، مخاطب ما دغدغه هایی که در زندگی خود دارد را نسبتا بیشتر بر روی زبان می آورد.این ویژگی که در بین گفته های مخاطب، کلماتی که دغدغه ی ذهنی او را نشان می دهد، به ناخودآگاه انسان بر میگردد.حال این دغدغه می تواند:

  • علایق مخاطب باشد.
  • نیاز هایش باشد.
  • ترس هایش باشد.
  • چیزهایی باشد که به آن مجبور شده اند.
  • یا مباحثی از این قبیل

در تقویت روابط ، به کلمات مخاطب دقت کنید! چرا که بیان گر مدل ذهنی مخاطب است.

 

این که مخاطب ما کلی نگر است یا حزئی نگر به چه معناست؟

واضح است! به این معناست که مخاطب ما به مباحث چگونه نگاه میکنند؟ برای مثال بعد برای تقویت روابط ، از دیدن تضویر جنگل، یک انسان کل نگر می گوید:

خدای من چقدر درخت!

اما یک انسان جزء نگر می گوید:

من از دیدن این تصویر بخاطر بلوط های روی درخت بسیار لذت میبرم.

خب! دانستن این نوع  ارزیابی مخاطب، به چه درد ما میخورد؟

به راحتی میتوانیم ارتباطمان را با مخاطب محکم تر از قبل کنیم و به اصطلاح فردی باب میل مخاطب باشیم.با در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز مخاطب، برای فهم مطالب ما کمتر انرژی مصرف میکند. لذا زمانی که با ما صحبت میکند، ذهن لذت میبرد و در نتیجه فرد بصورت ناخودآگاه از هم صحبتی با ما احساس خوشی میکند.از نگاه دانش NLP انسان ها از لحاظ برقراری ارتباط ، به سه دسته تقسیم می شوند.

  1. بصری یا بینایی
  2. سمعی یا شنوایی
  3. لمسی یا عاطفی

اگر ما توانستیم از نحوه بیان و استخدام کلمات مخاطب متوجه شویم که مخاطب ما از چه کانالی (چشم گوش یا لمس) ارتباط برقرار می کند، واضح است که به راحتی میتوانیم با او ارتباط برقرار و در متقاعد سازی او راحتر و بهتر عمل کنیم.در مقاله های آینده به اندازه کافی به این ۳ مقوله خواهیم پرداخت. الآن هم شما برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید عبارت برقراری ارتباط از طریق NLP  را گوگل کنید و از نتایج بدست آمده استفاده کنیدهمانطور که در مقاله هماهنگی بیان کرده ایم، هماهنگ شدن با مخاطب است.هماهنگی در حیطه قسمت های مختلفی داریم که الآن میخواهیم در مورد هماهنگی زبان بدن صحبت کنیم. کافیست چشمانمان را باز کنیم و برای مخاطب نقش آیینه را بازی کنیم. اگر مخاطب تو نشست و پای چپ خود را روی پای دیگری گذاشت، شما باید چه کار کنید؟ نقش آیینه را داشته باشید. یعنی این که پای راست خود را روی پای چپ بگذارید. این کار در تقویت روابط بسیار مهم است.

در مراحل تقویت روابط، فقط حواستان باشد!

به نحوی این کار را انجام ندهید که مخاطب این کار را نسبت به خود بی احترامی و جسارت بپندارد.

این کار را تا چه حد باید انجام دهیم؟

این سؤال را میتوانیم به دو گونه پاسخ بدهیم:از نگاه کمی و از نگاه کیفی.این که هماهنگی با مخاطب چه حدی داره، میتوان گفت تا میتوانیم دقیق! دقت کنیم که چه زمانی مخاطب هوا را به ریه هایش میفرستد و جه زمانی بیرون میدهد.بله !  دقیقا باید به رم و بازدم مخاطب دقت کنیم و خودمان هم با دم و بازدم مخاطب هماهنگ شویم.اما این که تا چه موقعی باید این کار را ادامه دهیم،:با انجام این کار، مخاطب هم کم کم با ما همراه می شود و او نیز آیینه ما میشود. وقتی که شما در زبان بدنتون تغییر ایجاد میکنید، مخاطب نیز با شما تغییر میدهد.این حالت دقیقا موقعیت مطلوب ماست! در این زمان مخاطب به راحتی از شما تاثیر می پذیرد.واضح است که با به دست آوردن هدف مخاطب میتوانیم رابطه ای محکم بچینیم.ما میدانیم مخاطب از این رابطه چه میخواهد،خودمان او را با کلاممان به طرف خواسته اش هدایت میکنیمو مخاطب از برقراری ارتباط با ما حس خوبی پیدا میکند.سه جمله بالا مراحل یک ارتباط موثر را تشکیل میدهد که به تنهایی بسیار عالی و بازده ی برقراری ارتباط را بالا میبرد.باید با مخاطبمان هماهنگ شویم!همانطور که توضیحاتی در اصل پنجم در مورد هماهنگی دادیم، در اینجا میخواهیم در مورد همکلامی در بیان و نحوه بیان صحبت کنیم.در یک ارتباط مخصوصا با یک فرد جدید:

  • هماهنگی در سرعت بیان،
  • استخدام کلمات،
  • نحوه بیان کلمات،
  • و لحن کلمات

در تقویت روابط مهم است. برای اطلاع بیشتر در این موضوع پیشنهاد میکنم حتما مقاله هماهنگی و همرنگی را مطالعه کنید.

هر فردی در ذهن خود یک سری مسائل مطلوب دارد که برایش بسیار مهم است. دکتر ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب این مبحث را  تحت عنوان دنیای مطلوب بیان کرده است. در قسمت جستجوی سایت میتوانید این کلمه رو سرچ کنید و به این مقاله دست پیدا کنید.اگر شما به دنیای مطلوب یا خواسته ها و علاقه مندی های یک فرد احترام گذاشتید، میتوانید به درون او نفوذ کنید و با هر بی احترامی به خواسته ها و امیال آن فرد یک قدم از برقراری ارتباط خوب دور شده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *