درخواست

درخواست شما جواب مثبت می گیرد یا جواب منفی؟


درخواست بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی ماست. هر انسانی اگر بخواهد زندگی قابل قبولی داشته باشد، نمیتواند بدون درخواست از دیگران به خواسته اش برسد. و برای درخواست کردن باید توانایی و نحوه بیان درخواست و شروع گفتگو رو داشته باشیم.درخواست میتواند از جایگاه های متفاوتی باشد. یا از جایگاه بالا به پایین، یا  از نگاه همسطح و یا این که  جایگاه پایین به بالا باشد. صرفا منظورم نگاه مدیر و کارمندی نیست!  بالا به پایین می تواند درخواست مادر از فرزندش باشد.  پایین به بالا میتواند درخواست یک بازیکن فوتبال از مربی اش باشد.در این نوشته قصد دارم بدون در نظر گرفتن جایگاه های مختلف، یک سری استاندارد ها و دستورالعمل هایی را بیان کنم که زمان هر درخواستی باید رعایت کنیم.

درخواست؛ آش کشک خاله است!!!

چه بخواهیم چه نخواهیم به ازای هر درخواستی که انجام میدهیم، از اعتبار خودمون پیش طرف مقابل، میکاهیم! هر چقدر که طرف مقابل ما انسانی بزرگ منش باشد، اما کم شدن اعتبار یک اتفاق اجتناب ناپذیر است.با توجه به این قانونی که به آن اشاره شد، هر چقدر درخواست های شما بیشتر باشد، احتمال نه شنیدن هم زیاد می شود. همیشه یادتان باشد!این قانون بر اساس تحقیقی است که در مورد هدیه دادن و گرفتن انجام شد!دانشمندان در نظر گرفتند افرادی که هدیه می دهند چه حس و حالی بدست می آورد و فردی که هدیه میگیرد چه حالی دارد؟نتیجه جالب است. در ابتدای اتفاق هدیه دادن و گرفتن، فرد هدیه دهنده، حال بهتری دارد چرا که کاری انسان دوستانه انجام داده و به خودش افتخار می کند و در یک کلام عزت نفسش بالا می رود. احساس ارزشمندی می کند. فردی هم که هدیه گرفته از لحاظی خوشحال است که چیزی بدست آورده و از نگاهی ناراحت است که از لحاظ فکری بدهکار فرد مقابل شده است.اما بعد از دو سال نتیجه حیرت آور میشود.فردی که هدیه داده با گذشت زمان حس می کند که کارش بسیار بزرگ بوده و هدیه گیرنده مدیون وی است. شخص هدیه گیرنده با خود میگوید حالا مگه چه کاری انجام داده ؟ یک هدیه معمولی به من داده است!یعنی ارزش کار پیش هدیه دهنده بالا رفته و نزد هدیه گیرنده پایین آمده است.خدای متعال در آیه ۲۶۴ سوره بقره می فرماید:

یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذى

ای کسانی که ایمان آورده اید! صدقات (نیکی های اجتماعی) خود را با منت و آزار باطل نکنید.

در این آیه اشاره شده است به این آفت درخواست کردن.به همین خاطر است که توقعاتی که درخواست ها ایجاد میکنند، باعث پیدا شدن ناراحتی بین افراد می شود.

چگونه درخواست را ارائه کنیم؟

حالا با این فرض که مجبور شده ایم درخواست کنیم. با وجود این که میدانیم هر چه کمتر کنیم، بیشتر میتوانیم جواب بلی بگیریم، قرار است درخواستی کنیم. چگونه باید این کار را انجام دهیم؟

۱٫ خودمان را در جای فرد مقابل درخواست بگذاریم

برای شناختن شرایط باید خودمون رو جای فرد مقابل بگذاریم! اینطور میفهمیم اون فرد میتواند یا نه؟ شرایطش اجازه می دهد یا نه؟زمانی که این کار را انجام میدهیم باعث میشود درخواست را به فرد مورد نظرمان نگوییم یا این که به فرد دیگری بگوییم. خیلی اوقات میبینم که دعوایی بین زن و شوهر و عصبانیت همسر اتفاق افتاده فقط بخاطر درخواستی که دوست آقا از وی داشته و آقا قبول کرده ولی به زندگی شخصی اش ضربه وارد کرده است.حال اگر خود را جای طرف مقابل قرار دادید، امکان دارد که دیگر به طرفتان نگویید.

۲٫ ساده سازی روند و دادن ضمانت

این کار شما را بسیار حرفه ای و انسان متعهدی نشان میدهد. برای مثال شما قصد گرفتن یک میلیون تومان پول از دوستتان دارید. زمانی که شما یک سفته یک میلیونی همراهتان داشته باشید، و هنگام درخواست به دوستتان بدهید. این باعث می شود شما به خواسته تون نزدیک تر شوید!البته حواستان به ارتباطتان باشید! مثلا اگر از پدرتان درخواستی دارید، شاید کلامتان اعتبار شما باشد و دیگر نیازی به سفته نیست و اگر سفته یا چک ارائه دهید، شاید برداشت بی احترامی شود!!!

۳٫ درد درخواست را با احترام پایین بیاورید.

استفاده از ادبیات دستوری ممنوع! به هیچ وجه بصورت دستور به کسی نگویید فلان کار را بکن یا نکن! پیشنهاد کنید! بجای این که بگویید ساعت ۹ بیا دنبال من، بگویید: میتونی ساعت ۹ سرِ کوچه ما منتظرم باشی؟ این کار باعث می شود که درد درخواست پایین بیاید و طرفتان راحتتر بلی بگوید.به این مساله دقت کنید که زمان درخواست از فرد بالا دست، قطعا باید با این ادبیات باشد. اما اگر ادبیات درخواست از فرد پایین دست، اگر این ادبیات را داشته باشیم خیلی زیبا خواهد بود و ما را به جواب بلی نزدیکتر می کند.

۲ نکته مهم در پاسخ درخواست !

حالا اگر طرفتان پاسخ داد! یا پاسخش آری است یا خیر! با هم بررسی می کنیم:

اگر جواب نه بود…

چه درخواست ما اجابت شود چه نشود، باید تشکر و قدردانی کنیم! باید نشان دهیم که از نه شنیدن ناراحت نشده ایم. این کار در جواب های این فرد در آینده تاثیر خواهد گذاشت.حواستان باشد اسیر پرخاشگری و عصبانیت نشوید. همانطور که درخواست کردن درد دارد، نه شنیدن هم درد دارد.

اگر جواب بلی بود

باز هم نیاز به تشکر دارد. البته پیشنهاد میکنم بعد از دو یا سه روز دوباره بصورت پیامکی از طرف بخاطر قبول درخواستتان تشکر کنید. این هم موردی هست که شما را حرفه ای و حرفه ای تر نشان می دهد.

درخواست

و فراموش نکنید که …

خواستن چیزی به اندازه میزان درخواستتان از اعتبار شما میکاهد و شما تا جایی که میتوانید نباید تن به درخواست بدهید…

 

تک تک نظراتتون رو میخونم.

ارادتمند: مهدی منازاده

 

One thought on “درخواست شما جواب مثبت می گیرد یا جواب منفی؟

  1. اشتراک ها: نحوه بیان درخواست !درخواست کردن بدون رعایت این 6 نکته، بی فایده است + دانلود رایگان | مهدی منازاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *