رفیق

رفیق خوب را چگونه پیدا کنیم؟ | دوستان خود را با این ۶ سوال بیازماییم!

یکی از نتایج ارتباط موثر، پیدا کردن دوست لایق و رفیق خوب است. گاهی اوقات تشخیص رفیق از نارفیق بسیار سخت است!تشخیص دوست واقعی یا کسانی که تظاهر به دوست داشتن و همراهی ما می کنند.میدانید که دوستی، پایه و اساس هر رابطه ای است. پس برای شما مهم است که دوستی که انتخاب کرده اید، واقعا همراه و هم قدم شما است یا این که تظاهر به رفاقت می کند؟

رفیق خوبتون رو با این ۶ ضلعی پیدا کنید

عزت نفس چیست

هر کدام از اضلاع این شش ضلعی، یک سوال است که اگر رفیق شما از همه این سوالات سربلند بیرون آمد، پیشنهاد میکنم این رفاقت را از ادست ندهید.ولی اگر رفیقتان در یکی از این ها کم آورد، در مورد رابطه تان کمی تامل کنید.

علاقه

معیار مهمی وجود دارد که به وسیله آن شما میتوانید با استفاده از آن، رفیق واقعی خود را بشناسید. این معیار این است که ببینید دوست شما تا چه حدی برای مسائل و مشکلات زندگی شما اهمیت قائل می شود؟

خب چگونه رفیق خود را امتحان کنیم؟

به این صورت که یک مساله نسبتا مهم زندگیتان که در جریان هست را با او در میان بگذارید.حالا ببینید آیا با شما تماس میگیرد تا از احوال شما سراغی بگیرد؟اگر این اتفاق نیافتاد، شما به او زندگ بزنید! ببینید از مشکل شما حرفی به میان می کشد و احوالتان را می پرسد؟اگر باز هم این اتفاق نیافتاد، یک اشاره غیر مستقیم به مساله تان داشته باشید! حالا دقت کنید ببینید اصلا چیزی از آن بیاد می آورد یا خیر؟

وفاداری

اگر با رفیقتان که قصد آزمودن وی را دارید، یک دوست مشترک داشته باشید، این مرحله بدرد شما میخورد.ابتدا از دوست مشترکتان بخواهید که مطلبی را بعنوان راز به رفیق نامبرده بگوید.هنگامی که شما پیش رفیق نامبرده حاضر شدید، از راز دوست مشترکتان بپرسید.ببینید که این رفیق در مورد راز دوست مشترک صحبت می کند یا خیر؟اگر از راز دوست مشترکتان پیش شما صحبت کرد، مطمان باشید که از راز های شما نیز پیش دیگران صحبت خواهد کرد.

سرافرازی

این مورد، گردنه ای است که رفیق از نا رفیق مشخص می شود.تشویق دوستان برای بهتر شدن، امری طبیعی است. این که من دوستان، اقوام و آشنایانم رو تشویق کنم که زندگی شاید داشته باشند، بسیار خوب است.اما نکته بسیار مهم این جا این است که رفیق ما از موفقیت ما خوشحال شود!این یعنی این که دوست من از دستاورد های من، سربلند شود! احساس سرافرازی کند.حقیقت امر این است که …دوستان ما ( مخصوصا دوست های قدیمی) میبینند که من و خود او از یک نقطه شروع کرده ایم. شاید او از ما جلوتر هم بوده. اما حالا من به موفقیتی رسیده ام و دوستم هنوز نقطه اول است.این امر، باعث تحریک شدن حس حسادت بین دو دوست می شود.

اگر متوجه این امر شدید که رفیق شما از پیشرفت و موفقیتتان خوشحال است، این یعنی رفیق شفیقتان را پیدا کرده اید.

 

صداقت! رفیق خوب، دقیقا مانند آیینه است!

یک رفیق خوب کسی است که معایبتان را به شما بگوید حتی اگر بداند از او دلخور و ناراحت می شوید.چرا که اگر شما معایب کمتری داشته باشید، باعث سربلندی او نیز می شوید.حدیث زیبایی است از امیر المؤمنین علیه السلام گواه این مطلب است که فرمود :

« المؤمن مراه المؤمن »             مومن، آیینه مومن دیگر است!

زمانی که رفیق ما مانند آیینه جلوی ما بایستد، تمام مشکلات ما را بدون کم و زیاد بیان می کند.اصلا از این ناراحت نمیشود که ما ناراحت می شویم یا خیر! البته، انتقاد کردن آدابی دارد که به جای خودش در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

احترام

اشتباه نکنید! این جا منظورمان صرفا احترام گذاشتن رفیقتان به شما نیست! بلکه مقصود، احترام به انتخاب های شماست!رفیقی دوست واقعی است که به انتخاب های شما نیز ( مانند خودتان ) احترام می گذارد.در بین دوستانم یکی از آنان را می شناسم که مدتی را با او رابطه نزدیکی داشتم.اما این دوست عزیز، نه تنها در مورد تمام تصمیماتم میخواست که پاسخگوی وی باشم، بلکه همیشه هم من رو سرزنش می کرد!خب این دوست کم کم در زندگی من کمرنگ شد! ( البته برای زمانیه که خود من هم این مطالب رو نمیدانستم.)چرا که برای انتخاب های من ارزش قائل نبود و یا آن ها را تخریب می کرد و یا مسخره!!!

خب چگونه بفهمیم دوستی به تصمیمات ما احترام میگذارد؟

یک راه زیرکانه وجود دارد!به دوستتان در مورد یک اتفاق مثبت که زندگیتان را زیبا کرده، سربسته سخن بگویید و به او این نکته رو یاد آور شوید که دوست ندارید بیشتر توضیح دهید.اگر اصرار نکرد، این یعنی که به شما و انتخاب هایتان احترام می گذارد.ولی اگر شروع به اصرار کرد، معنی این را می دهد که فضولی اش گل کرده و به انتخاب شما ( یعنی بیشتر توضیح دادن) احترامی نمی گذارد.توجه داشته باشید که صحبتتان حتما باید در مورد اتفاق مثبت باشد نه منفی!چرا که یک رفیق واقعی تلاش دارد که در مورد اتفاق منفی زندگی شما بداند! و اگر کاری از دستش بر می آید، به شما کمک کند.

فداکاری

چند سوال نشان می دهد که دوستتان برای شما فداکاری به خرج می دهد یا خیر؟

  • آیا به خاطر خوشحالی شما، حاضر است دست از کاری بکشد؟
  • آیا خوشحالی و یا منافعش را فدای خوشحالی شما می کند؟
  • آیا رفیقتان بخاطر شما تصمیمی را عوض میکند؟

اکثر انسان های اطراف ما، هنگامی که منافع خودشان در خطر باشد، سعی می کنند شما را از میان بردارند.دوستان معمولی، در بهترین حالت، به منافع هر دو فکر میکنند و یا این که تنها به فکر منافع شخصی خودش است.

چند نکته مهم در مورد شناخت رفیق خوب

  1. اگر فرد مورد نظرتان، در ۴ یا بیشتر از موارد بالا، سربلند بیرون آمد، رفیق خوبی است برای ادامه همراهی
  2. اگر ۳ مورد یا کمتر از مطالب بالا را دارا بود، حتما در ادامه دوستی با وی تردید داشته باشید، چرا که امکان دارد در بزنگاه ها عدم دوستی اش را نشان دهد.
  3. می توانید با افرادی که در نکته دوم ( همین بالایی) متوجه حضورشان در زندگیتان شده اید، صحبت کنید. شاید از میان همین ها هم رفیق های خوبی پیدا کنید!
  4. ببینید!زندگی پستی و بلندی های بسیاری دارد. پس هر کس را که می خواهید بسنجید، در یک مدت بیشتر از یک هفته بسنجید! این که یک روز را در نظر بگیرید و سپس قضاوت کنید، کاری حرفه ای نیست!
  5. نکات بالا شاید به در بگو تا دیوار بشنوه باشه! یعنی ظاهرا این است که ببینیم دوستان اطرافمان این صفات را دارند یا خیر! اما کاربرد مهمتر موارد بالا این است که در خودمان ببنیم، آیا ما رفیق شفیق اطرافیان هستیم یا خیر؟

اگر میخوای دیگران عاشقت بشن حتما”

این جا کلیک کن

One thought on “رفیق خوب را چگونه پیدا کنیم؟ | دوستان خود را با این ۶ سوال بیازماییم!

  1. محمدرضا حاجی میگوید:

    با سلام. میخواستم ببینم اگر یک دوست در این امتحان ها موفق نشود راهی هست که این رفتار ها رو درست کنیم؟
    درواقع من دوستانی دارم که بیشتر اوقات فقط برای پول به سمت من می آیند. اما من باز هم دوست دارم با آن ها دوست باشم. نمی دانم دست خودم نیست واقعا عجیبه! یعنی باید آنها را رها کنم. من میخواهم دل آنها را به دست بیاورم. لطفا من را راهنمایی کنید.

    • مهدی منازاده میگوید:

      سلام عرض میکنم خدمت شما دوست عزیز.
      روحیه شما برای حفظ دوستان، ستودنیه.

      یک مقاله با عنوان ” چکار کنم فردی بخاطر من رفتارش رو تغییر بده” در سایت منتشر کرده ایم. پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کنید و فایل صوتی مربوط رو دانلود کنید و کامل گوش کنید.

      در این مقاله در مورد این که چکار کنیم که دیگران ما را بخاطر خودمان دوست داشته باشند صحبت کرده ایم.

    • مریم میگوید:

      سلام و درود
      نه ببین پای مشکلات کسی نشین ۱۶ سال بود با یکی دوست بودم و ۲ سال کلی تردید داشتم و باید بگم که نه راستش نه یک سری رفتار ها مصل حسادت خوب نیست و اصلا مشکل روانی و اینکه تو نمیتونی مشکل روانی بقیه رو هندل کنی
      و بنظرم بعضی رفتارها غیر قابل تحمل و بعضی ادم ها نه به عنوان دوست بلکه به طور طبیعی هم تو از روال زندگی دور میکنند و موجب گرفتاری و بدی در زندگیت میشن مثل حسادت و..
      نمیدونم اما بندازشون بیرون هر چی باشه تنهایی کتاب هنر ورزش و پیز های دیگه هست میتونی ۵ صبح بری ورزش کنی به سلامت بدنت کمک کنی و چهار تا دوست ورزشگار صبح خیز موفق پیدا میکنی که هدفهای عالی دارند و تورو متعالی میکنند و بزات خوشحال میشن میتونی روشون حساب کنی میتونی روی برنامه های مهم زندگیت باهاشون برنانه ریزی کنی میتونی بهشون اعتماد کنی و میتونی مسیر رویاهاتو باهاشون طی کنی راستش یک سری چیز ها مهم و شخصی اگه اونها رو نداشت بندازش بیرون از زندگیت همین

  2. میلاد میگوید:

    من دوستی دارم که همه اینها رو داره چیکارش کنم؟ بزارمش رو سرم حلوا حلوا کنم؟

  3. امیر جواد میگوید:

    سلام آقای منار زاده.. با اینکه با آخوندا رابطه ی خوبی ندارم ولی واقعا بهتون تبریک میگم..خیلی وقت بود دنبال همچین مطلبی بودم .. دقیق و تمیز.. از صمیم قلب بهتون تبریک میگم .

    • مهدی منازاده میگوید:

      سلام دوست خوبم جناب امیر جواد.
      متشکرم از نگاه زیباتون به فعالیت های وبسایت.
      خوشحال میشم که همراهمون باشید و با نقطه نظراتمون تو وبسایت بیشتر آشنا بشید

  4. امیر جواد میگوید:

    آقای منازاده تو ایران کمتر موجودی رو میشه پیدا کرد که این مدلی باشه ، حتی در میان افراد خونی خودت..موضوعی که هست ما نیاز داریم با افراد که شاید ۱ یا ۲ و یا هیچ کدام از موارد بالا رو دارن تعامل کنیم یعنی قسمت اعظم روابط ما رو این افراد تشکیل میدن از خانواده بگیر تا همکاران و دوستان همجنس و غیر همجنس که تو مسیر زندگی مثل دانشگاه و.. باهاشون ارتباط پیدا می کنیم بفرمائید با این افراد چگونه تعامل داشته باشیم…

    آقای منار زاده نکات مشابه همین مورد رو میتونید در مورد جنس مخالف ( برای تبدیل رابطه موقت به دائم ) برامون بنویسید… ما با خلیلیا رفیق میشیم و کلی بابت رابطه مون هزینه( عاطفی ، مالی) می کنیم و سر آخر چیزی که عایدمون میشه … سرزنش خودمون بابت اینکه چرا برای این فرد این همه هزینه کردم..

    درخاست دیگه هم در مورد اعتماد کردن به دیگران بابت قرض دادن..نمیدونم چرا با اینکه برای کمک به دیگران کاری از دستم بیاد دریغ نمی کنم ولی به هر کی پول قرض دادم سر آخر رابطه مون بهم خورده… ممنون میشم بفرمائید اصولا به چه کسایی کلا چیزی قرض یا امانت ندیم …ممنون از محبتتون

  5. st میگوید:

    سلام.ی رفیق دارم،سه سالی هست ک با هم آشنا شدیم،اولا فکر میکردم جیک و پوکمون با هم بود،فک میکردم خیلی با هم رفیقیم،داداش صدام میکرد،داداش صداش میکردم،
    چون پدرش فوت شده بود،خانوادم مخالف بودن ک باهاش رفت و آمد داشته باشم و منم قبول نمیکردم،کار ب مدرسه و مشاور مدرسه و حتی مشاور خانواده کشید،کوتاه بیا نبودم،بلاخره خانوادم کتاه اومدن
    ناراحتیش ناراحتیم بود،
    دغدغش دغدم بود،
    خندش قهقهم،
    اما الآن ک گذشته
    میبینم رفتارش خییییییییییییییییییلی با قبل فرق کرده،سراغ نمیگیره،ب ناراحتیم توجه نمیکنه کلا عض شده
    نمیدونم چی کار کنم
    کمک لطفا

  6. زهرا میگوید:

    سلام من ی دوستی دارم که چند سال می شناسمش و آخر سر یا دیگه هروز پیش هم بودیم مثل خواهر اما خیلی اذیتم کرد بهم حسادت میکردم براش مهم نبودم واقعا همه اینایی که میگید و نداشته و نداره شاید فقط با من اینجوریه بقیه میگن مدلش اما مگه میشه انقدر بی تفاوت باشه آدم ما خاطرات خوبی داشتیم خیلی اما همیشه بقیه رو بهم ترجیح داد نمیدونم چه جوری بیان کنم چه جور حالتیه حتی اگر من الان از ناراحتی بمیرمم باید حتما نازشو بکشم یا با اسرار ازش بخوام بیاد پیش من هر چی بقیه دربارم بگن باور میکنه من پارسال خرداد باهاش قطع رابطه کردم تا اسفند که اسفند ماه دلم خیلی براش تنگ شد چون هیچ کدوم از دوستام جاشو نگرفتن برام آشتی کردیم اونم همین گفت که جاتو کسی نتونست بگیر اما اون بود و نبودم براش فرقی نداره هنوز مثل قبل میگه عوض شدم اما من زیاد تغییری احساس نمیکنم خیلی هم دوسش دارم واقعا دلم براش تنگ میشه اما حال روحیمو هم بد میکنه بقیه میگن درون گرا اما اخه چرا این مدلیه

    • مهدی منازاده میگوید:

      با عرض سلام و تشکر بابت پیامتون.
      در مطالبی که نوشتید، حلقه های بسیاری از داستانتون مفقود بود.
      شما آخر مطلب نقطه بگذار و برو خط بعد. از الآن به بعد این سوال رو پاسخ بدید:
      حاضرم با وجود خصوصیات خاص اخلاقی این دوستم، با او بمانم و هزینه اش را بپردازم؟
      پاسخ به این سوالات میتونه به شما کمک بسیاری کنه.

  7. محمد میگوید:

    سلام علیکم.من یه رفیقی دارم که یکسال باهاش قهر بودم بعد یکسال من رو ترغیب کرد به بازگشت بلکه حالات روحی منم خوب شده بود الان تو رفاقتم باهاش دو هفته تحویل میگیره دوماه بی محلی میکنه فقط و فقط با من این رفتار رو داره و استثناء هستم و باعث آزار من میشه احساس بدی ک میکنم اینه انگار تازگی ها خطایی مرتکب شدم ک ناراحتش کرده و خصلت اخلاقیش هم نیست که بگم مهم نیس چون با من اینجوریه و کسی هس دوست داره خودش با دیگران نزدیک بشه و گرم بگیره اول سرهمون نمیتونم برای وا کردن سنگمون پیش قدم بشم و احساسم رو بگم باهرکی هم پای صحبت میشینم میگن دوستی شما خدایی نیست اخه وقتی فقط با من اینجوریه ربطش چیه به خدایی بودن و نبودن

  8. Noh میگوید:

    یکی راهنماییم کنه
    من دوستام همشون دو*س*ت پ*س*ر و اینا داشتن منم هم از تمام رازهاشون باخبرم با اینکه خودم به هیچ وجه همچین کاری نکردم و نمی کنم
    وقتی به مامانم گفتم ،بهم گفت ازشون جدا شو چون اگه مسئله ای پیش اومد پای تو هم میاد وسط ،حالا امروز تو مدرسه بهم میگفتن چرا از ما جدا شدی و فلان دوباره برگرد
    منم با مامان بابام حرف زدم گفت که اونا تغییری نکردن و تو دردسر میندازنت
    حالا میخوام از شما بپرسم که آیا برگردم پیششون ولی از این بحثا نکنم یا فقط در حد عادی باشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *