برقراری ارتباط

اهمیت برقراری ارتباط با افراد مختلف

در دنیایی که ماشین ها نقش اصلی را بازی میکنند، بدیهی ترین کاری که بین انسان ها باید رواج داشته باشد، یعنی برقراری ارتباط ، به یک مهارت فراموش شده تبدیل شده است.در این مقاله قصد داریم در مورد اهمیت این مهارت صحبت کنیم.

برقراری ارتباط یک اصل در دنیای فعلی

در لحظه لحظه زندگی، با افراد مختلف در حال برقراری ارتباط هستیم. یا مستقیم، یا غیر مستقیم!زمانی که در اتوبوس یا قطار با یک نفر دیگر همسفر شده ایدمنتظر فرزندتان هستید که از مدرسه بیرون بیاید و با او برگردید، با مادر یا پدر یک کودک دیگر هم صحبت می شوید.در خانه با همسر یا فرزندانتون هم صحبت میشویددر خواستی از پدر یا مادرتان داریددر مدرسه یا دانشگاه با استاد یا همکلاسی ها رابطه برقرار میکنید.اما هنوز میترسیم از برقراری ارتباطی جدید! از قرار گرفتن در فضاهای جدید هراس داریم و طبیعتا از مزایای ارتباط با افراد مختلف بی بهره می مانیم.

چرا برقراری ارتباط بر گردن من است؟

همانطور که در مقاله ۲۰ جمله برای برقراری ارتباط گفتیم، برقراری ارتباط به خاطر ترس از دست رد خوردن، برای افراد ترسناک است.[irp posts=”1564″ name=”چگونه سر صحبت را باز کنیم؟ | ۲۰ جمله برای شروع گفتگو در موضوع کاری”]لذا این وظیفه ماست که ارتباط برقرار کنیم.برقراری ارتباط صرفا با افراد غریبه نیست! زمانی که وارد خانه میشویم و میخواهیم با همسرمان در مورد مساله ای خاص صحبت کنیم، اگر بتوانیم ارتباطی خوب برقرار کنیم، میتوانیم، نتیجه مورد نظر را بدست بیاوریم.یا اینکه فرزند ما هر روز که از مدرسه بر میگردد، اگر بتوانیم با او به شیوه صحیح ارتباط برقرار کنیم، صحبت های حقیقی او در مورد مدرسه را میشنویم. اگر نتوانیم ایجاد ارتباط کنیم، یک سری صحبت های سطحی از وی دریافت میکنیم که بعضا حقیقت هم نیستند. این جاست که اهمیت برقراری ارتباط مشخص می شود.

هنر برقراری ارتباط یک مزیت رقابتی

در این دنیایی که تکنولوژی قدرت این را دارد که تمام کارهای ما را انجام دهد، تا حدی مردم خودشون رو بی نیاز از مهارت های ارتباطی دیده اند. همین امر باعث شده که آدمی باتوجه به این که موجودی اجتماعی است، کمتر با دیگران ارتباط برقرار کند. در این بین افرادی موفق خواهند شد که ارتباطات بسیاری داشته باشد. اینجاست که در کنار تکنولوژی از ارتباطات خود استفاده می کنند و نتیجه دلخواه را می گیرند.هر شخصی فارق از شغلش، با فرد دیگر در ارتباط است. اما به دلیلی که بالا گفته شد، مهارت های ارتباطی را در بر نمیگیرند و در ادامه زمانی که با مدیر، کارفرما یا مشتری خود برخورد دارند، نمیتوانند بهترین امتیاز را از وی بگیرند و کمترین بهره را از شغل خود بدست می آورند. شما هم بسیار دیده اید که افرادی که از مهارت تخصصی شان از شما کمتر است اما فقط بخاطر این که مهارت برقراری ارتباط را دارا هستند، شغل های به مراتب بهتری از شما گیرشان می آید.در این جا چند نمونه از منافع داشتن هنر برقراری ارتباط را با شما در میان می گذارم:

۱٫ شما انسانی با انرژی معرفی می شوید

یک انسان موثر را در نظر بیاورید،فردی که دیگران دوست دارند، شبیه به او باشند.یک ویژگی که در افراد مؤثر بصورت مشترک دیده می شود سرشار انرژی بودن آن هاست.

یکی از صفاتی که برای تبدیل شدن به یک انسان جذاب به آن نیازمندیم، با انرژی بودن  و یکی از راه های با انرژی بودن، تسلط بر هنر برقراری ارتباط است.

پس اولین مزیت یادگیری مهارت برقراری ارتباط ، تبدیل شدن به شخصیتی جذاب است.

۲٫ قدرت تغییر موضوع را به دست خواهید آورد.

دیدید که بعضی اوقات یک بحث شروع میشود و به سمتی هدایت میشود که نباید!کسی که مجهز می شود به مهارت های ارتباطی مخصوصا برقراری ارتباط ، قدرت مدیریت گفتگو را پیدا میکند و هیچگاه اسیر مباحثی که مورد علاقه اش نیست نمی شود.در بزنگاه ها هم می تواند موضوع مورد بحث را عوض کند.

۳٫ میتوانید امتیازات بسیاری از گفتگو بدست آورید

معمولا افرادی که یک گفت و گو را شروع میکنند، سکان بحث را در دست می گیرند.فردی که برقراری ارتباط را بر عهده می گیرد، میتواند سوار بر بحث شود و بر همین اساس،درخواست خود را بیان کند.اگر با فرد غریبه ای ارتباطی را برقرار میکنید، با توجه به این که فردی دوست داشتنی به نظر می آیید، میتوانید از وی امتیازاتی بگیرید

میتوانید با ارتباط با شخص جدید، از جایگاه اجتماعی، مهارت ها و مباحث مالی وی استفاده کنید. البته با رضایت کامل خودش.

۵٫ از هراس مهمانی ها در امان خواهید بود

“ای وای از این مهمانی هایی که پر است از غریبه!” این جمله ای است که خود من قبل از یادگیری مهارت برقراری ارتباط بسیار استفاده می کردم.فقط بخاطر این که بلد نبودم یک ارتباط را شروع کنم، و ادامه دهم، فرصت های بسیار زیادی را از دست می دادم.واقعا ترسناک است، جمعی که در آن افراد غریبه نشسته باشند.دلیل این ترس هم مغز قدیم ماست! در مقاله مغز قدیم بطور دقیق این بحث را بررسی کردیم که مغز قدیم بخاطر رسالتی که دارد، در مکان های جدید، کنترل ما را در دست می گیرد.زمانی که مغز قدیم بطور خاص شروع به فعالیت میکند، ۲ گزینه برای انتخاب دارد:

یا بجنگ، یا فرار کن!

خب فرض کنید، عروسیِ دوستِ همسرتون هست. شما بهمراه خانواده دعوت شده اید؛ فضا جدید است و یک عالمه انسان غریبه.معمولا چه کار می کنید؟

  • کمی دیر تر می روید؟
  • یا خودتون رو مشغول موبایل می کنید؟
  • همسرتون رو میرسونید، تو ماشین منتظر می مونید و وقت غذا  برسه؟
  • به دوستتون پیامک می دهید که به شما زنگ بزند و از جمع بیاید بیرون؟ ( من خودم خیلی این کار رو انتخاب می کردم)
  • و یا کار های دیگه که فکر کنم خودتون بهتر می تونید بگید.

خوبه که بدونید، موقعیت های بسیار خوبی را از دست داده اید فقط بخاطر ترس از افراد جدید.اگر بر مهارت برقراری ارتباط مسلط شوید، به راحتی می توانید از جمع جدید بهترین استفاده را داشته باشید و مهمتر از همه هراس از جمع جدید را کنار بگذارید.

برقراری ارتباط ، هنری قابل یادگیری

یک تصور که بسیار دیده می شود این است که اکثرا فکر میکنند افراد خوش صحبت، بصورت مادرزاد خوب صحبت می کنند. در صورتی که اینطور نیست!یکی از افرادی که در صحبت کردن بسیار مشکل داشت، خود من بودم! اما کم کم با تمرینات، میتوان این مهارت را ارتقا داد.مطمئن هستم اگر کسی به اندازه من تمرین داشته باشد برای خوش صحبت شدن، میتواند بدرخشد.پس مهم تر از همه چیز این نکته است که یک مهارت قابل یادگیری است.یک خبر بد دیگر دارم که این  مهارت را نمی توان مانند یک قرص میل کرد و خود به خود در رفتار ما ریشه پیدا کند.باید تمرین کنیم تا به جایی برسیم که دیگران از همصحبت شدن با ما خوشحال شوند.

One thought on “اهمیت برقراری ارتباط با افراد مختلف

  1. اشتراک ها: ارتباط موثر چیست؟ - مهدی منازاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *