دعوای زن و شوهر

پیشگیری از دعوای زن و شوهر | ۸ نشانۀ شروع دعوا

دعوای زن و شوهر و عصبانیت همسر، چالشیست که رضایت از زندگی زناشویی رو بسیار زیاد درگیر می‌کنه.

پیشگیری از دعوای زن و شوهر ، بهتر از درمان !

ساده‌نگرانه است که فکر کنیم یک گفت و شنود طولانی بین زوجین که به جاهای خطرناکی مثل تهدید و حتی درگیری فیزیکی می‌رسد، اتفاقی باشد!

همچین چیزی نادر است!

وقتی که یک بگو مگوی تنش زا اما کوچک در بین زن و شوهر اتفاق می افتد، سیگنال هایی برای هم ارسال می کنند که امکان دارد واضح نباشد، اما همین سیگنال ها، کافی است برای شروع یک دعوای زن و شوهر .علائم هشدار دهند اولیه ای وجود دارد که می توان با شناسایی آن ها، جلوی بالا گرفتن صحبت و عصبانیت همسر را گرفت و یا حتی با شناخت این علائم میتوانید پیش از صورت گرفتن دعوا، جلوی آن را بگیرید و کنترل خشم صورت گیرد.

تشخیص موقعیتی که مشاجره در حال شکل گیری است:

نشانه های متفاوتی وجود دارد که شروع یک دعوای زن و شوهر را نشان می دهد.در اینجا به ۱۰ نشانه ای که در اکثر مواقع به بالا رفتن صحبت می انجامد اشاره میکنیم:

۱) افکار شما روی خصایص منفی همسرتان مترکز شده باشند

اگر دائما در حال فکر کردن جای طرف مقابل هستید، حواستان باشد!این که الآن همسرم در مورد چی فکر میکنه و الآن فلان چیز رو به من میگه و همچین افکاری!این افکار یکی از نشانهای نزدیک شدن یک مشاجره حسابی است!

۲) یک حرف یا حرکت ناراحت کنندۀ همسرتان را مدام در ذهن خود مرور میکنید

دومین نشانه از نشانه های بگو مگو هایی که به دعوای زن و شوهر ختم می شود، این است!در صحبت با طرف مقابل، یک حرف یا رفتار حساسیت برانگیز مشاهده میکنید و دائم در فکر می‌گذرونید که منظور او از این کار چه بود؟ چرا این رفتار رو انجام داد؟

۳) مدام در مورد همه چیز با همسر مخالفت می کنید یا او را زیر سؤال می برید

یکی دیگر از نشانه های قبل از مشاجره درست و حسابی و دعوای زن و شوهر، این است!اگر همسرتان هر چه گفت و خودتون رو در حال مخالفت با وی دیدید، هر چه زودتر چاره ای بیاندیشید!

۴) به چشم های او نگاه نمی کنید و از محبت فیزیکی و رابطه جنسی پرهیز دارید

حداقل هایی در رابطه بین زن و شوهر وجود دارد که یکی از این حداقل ها، محبت نسبی بین زوجین و میل جنسی به طرف مقابل است.یکی از نشانه های شروع مشاجره بین همسران، این است که از ابراز حداقل ها در حیطه محبت و ارتباط جنسی ابا دارید.سرفصل ها واضح است و بخاطر همین به توضیح اندک بسنده میکنم.

۵) بچه، دوستان، تلفن یا هر عامل بیرونی باعث بهم ریختن اعصابتان می شود.

این نشانه، بیان گر آماده بودن برای شروع مشاجره و منازعه است. پیشنهاد میکنم فضا را ترک کنید، گفت و گو را پایان دهید تا حالتان بهتر شود.

۶)هر تلاشی برای ایجاد زمینه گفتگو را با جوابی تند و کوتاه پاسخ می دهید

پرخاشگری در برابر کوچکترین اقدام های همسرتان نیز یکی از نشانه های شروع عصبانیت و  یک درگیری مفصل است.شما در این حالت نیاز به کمی استراحت روانی دارید. یک لیوان آب سرد گزینه خوبی خواهد بود.

۷) خوش وبش همسرتان شما را کلافه می کند و شوخ طبعی اش خونتان را به جوش می آورد.

از آن جا که شما مانند آتش زیر خاکستر هستید، از همسرتان هم توقع کوچکترین حرکت حساسیت برانگیز هستید.همسرتان شوخ طبعی به خرج می دهد و شما آن را یک بی توجهی به رابطه تان در نظر می گیرید.

۸) علایم فیزیکی تنش مانند انقباض عضلات، دل پیچه یا کمر درد به سراغتان می آید.

دیگر به حدی به دعوا با همسرتان نزدیک شده اید که نشانه های خشم و عصبانیت کم کم بروز داده می شوند.شما حتما به تغییر حالت نیازمندید! حتما مقاله ای که لینکش را در پایین آورده ایم، مطالعه کنید:[irp posts=”1164″ name=”کنترل احساسات منفی”] همه این علائم با زبان بسته به شما میگویند که اگر نجنبید، یک دعوای درست و حسابی در راه است.الآن دیگر شما می دانید که مهمترین نشانه های شروع دعوا بین شما و همسرتان کدام هستند، الآن باید بدانید که چطور باید جلوی دعوا را بگیرید!

زود باشید! تا دعوا اتفاق نیافتاده، جلوی آن را بگیرید!

وقتی فهمیدید یک طوفان در راهه، باید کاری کنید و قبل از آن که اتفاقی بیافتد و رابطه زناشویی شما به مشکل برخورد کند، آن را جمع کنیداین که چه کنید بستگی دارد به این که این نشانه ها از جانب شما باشد یا از طرف همسرتان. در هر دو صورت، کاری که باید کرد، پایان دادن به یک فیصله حسابیه!

اگر از جانب شما بود…

اگر هر کدام از نشانه های بالا را در خودتان دیدید، کارتان راحت است! چرا که آگاه هستید و میدانید که اگر جلوی روند را بگیرید، مساله ای پیش نمیاد.این سه گام را هر چه زودتر باید بپیمایید:

۱٫ احساساتتان را زیر نظر بگیرید:

اول از همه برای خودتان مشخص کنید درونتان چه میگذرد؟روی احساس خودتون نام بگذارید: مثلا من الآن عصبانی هستم! یا کلافه ام یا دلسرد شده ام! سعی کنید احساس خودتون رو شناسایی کنید.

۲٫ بنزین این آتش چیه؟

باید مشخص کنید که چه چیزی باعث ایجاد همچین احساس و هیجانی در شما شده است؟محرک شما شاید یک اتفاق باشد یا یک صحبت یا این که چند اتفاق روی هم! یک سری اتفاقات روی هم باعث ایجاد احساس فعلی شما شده است.دقت کنید که امکان دارد یک اتفاق بیرونی مانند خستگی، یا استرس بیرونی .

۳٫ ببینید آیا مساله واقعا مهمه؟

ببینید مساله به قدری مهم هست که بخاطر آن تا این حد بهم ریخته اید؟به قدری مهم هست که دقایقی بعد تن به یک دعوای حسابی بدهید؟اگر مساله مهمی هم هست، بروز خواسته شما با احساسی که منجر به دعوا می شود، هیچ نتیجه ای ندارد!مسالتون اگر مهمه، باید بدانید چطور با همسرتون “مذاکره” کنید! از طریق مذاکره خواسته خود را بیان کنید و به خواستتون برسید. اما مساله، مساله ای مهم نیست، این سه مرحله را انجام دهید تا به حالت طبیعی خودتون بگردید:

  • آرام باشید:چند نفس عمیق بکشید. عضلاتتان را شل کنید و اگر امکانش را دارید، یک دوش بگیرید.
  • به خودتون اطمینان خاطر دهید:دلایل بی اهمیت بودن این مساله را با خودتون مرور کنید. با خودتون به گونه ای صحبت کنید تا خشمتان فرو کشد.سعی کنید دوباره روی مطالب خوب فعلی متمرکز شوید.
  • دوباره با همسرتان ارتباط برقرار کنید: از کلمات یا تماس فیزیکی بهره گیرید.درباره چیزی مثبت صحبت کنید، از او تعریف کنید یا فقط ازش بپرسید حالش چطوره!

 

اگر هنوز هم بحث جمع نشد…

گاهی بهترین نیت ها هم نمتواند جلوی دعوای زن و شوهر را بگیرد! و کنترل خشم تقریبا غیر ممکن میشود.اگر همسرتان تا اینجای کار با شما همراه نبود و حاضر نشد خودش مشکل را شناسایی و ارزیابی کند و یا حاضر نشود درباره آنجه پیش آمده صحبت کند دیگر به آن صورت کاری از شما بر نمی آید!در این حالت پیشنهاد میکنم عقب نشینی کنید.عقب نشینی بهترین استراتژی است تا جو آرام شود و عصبانیت همسر فروکش کند تا بعدا با مذاکره و صحبت مشکل را حل کنیم. در یک مقاله دیگر بصورت جداگانه به این مساله می پردازیم که اگر هر یک از مشکلات گفته شده از جانب همسرتان بود، شما چه رفتاری داشته باشید.

One thought on “پیشگیری از دعوای زن و شوهر | ۸ نشانۀ شروع دعوا

  1. اشتراک ها: کنترل خشم صفر تا صد ! از واقعیت ها تا خرافات | همراه با فیلم | مهدی منازاده

  2. اشتراک ها: کنترل عصبانیت چگونه ممکن است؟ | ناگفته‌هایی در این موضوع - مهدی منازاده

  3. اشتراک ها: کنترل خشم صفر تا صد ! از واقعیت ها تا خرافات | همراه با فیلم | مهدی منازاده

  4. اشتراک ها: درخواست شما جواب مثبت می گیرد یا جواب منفی؟ - + دانلود رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *