متقاعد سازی در سخنرانی
این نوع سخنرانی تلاشی است برای تغییر و اندیشیدن بر اساس دیدگاه شما.
فرآیند متقاعد سازی در سخنرانی چگونه صورت می گیرد؟
فرآیند متقاعد ساختن بسیار پیچیده و بحث برانگیز است و بیشتر جنبه روان شناسی دارد. در این نوع سخنرانی هدف تغییر باور و نگرش افراد با دادن اطلاعات درست، تفسیر، توجیه و ارزیابی مشخص می باشد.
برای هر تغییر و اقدام عملی ابتدا درک و پردازش کامل آن موضوع مهم است.
مخاطب ابتدا باید اهمیت موضوع و چرایی آن را درک کند و قانع شود که چرا تغییر لازم است، در غیر این صورت گامی برنمی دارد.
متقاعد سازی در سخنرانی یک فرآیند مهم و استراتژیک است
پنج مرحله برای توجیه کردن! مؤثر در متقاعد سازی در سخنرانی
۱- توجه:
۲- ضرورت:
۳- رضایت:
۴- تجسم کردن:
۵- اقدام:
یک بررسی موردی
دکتر کانول (Russell Conwell’s ) سخنرانی مهم خود یعنی (پیمانه های الماس) را دست کم برای شش هزار نفر ایراد کرده است.
شاید گمان کنید وقتی سخنرانی ، شش هزار بار یک موضوع را برای سخنرانی ایراد می کند تمام جملات و کلمات را مو به مو از حفظ می شود ولی قضیه چیز دیگری است.
دکتر کانول کاملا آگاه بود که ایجاد یک رابطه و ارتباط موفق بستگی به این دارد که شنوندگان خود را بخشی از سخنرانی احساس کنند و با سخنران احساس نزدیکی کنند. به همین علت است که او با زیرکی و هوشیاری و بصیرتی که در مورد طبیع و فطرت انسان داشت و ضمن سعی و تلاش بسیار با آن که برای شش هزار نفر شنونده مختلف صحبت کرد و موضوع اصلی سخنرانی هم همیشه همانی بود که گفتیم ، اما هر گز دو سخنرانیش مثل هم نبود. شما با این مثال متوجه می شوید که باید سخنرانیتان را با در نظر گرفتن یک شنونده به خصوص تهیه کنید؛
specialize کردن سخنرانی راز تازگی و جذابیت سخنرانی های کانول است.
حالا به قوانین ساده ای اشاره می کنیم که شما با رعایت کردن آن ها خواهید توانست سخنرانی بسیار تاثیرگذار و موثری ایراد کنید و شنونده ی خود را تحت تاثیر قرار دهید.
چند نکته پایانی در مورد متقاعد سازی در سخنرانی
درباره مهدی منازاده
رویایی که در تمام زندگی در خواب دنبال او میگشتم، بهتر شدن سطح ارتباط افراد با یکدیگر است. اکنون دنبال به حقیقت رساندن آرزویم هستم.
More Posts by مهدی منازادهاین سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید