وبینار

وبینار چیست؟ | آموزش آنلاین و غیر حضوری

در این مقاله می خواهم بپردازم به معرفی یکی از روش های آموزش از راه دور یعنی وبینار. همانطور که از ظاهر کلمه  پیداست، این کلمه در هم آمیخته ای است از دو کلمه وب و سمینار.اگر بخواهم دقیق تر بگم این است که یک سمیناری که از طریق اینترنت برگذار می شود.به این صورت که مدرس دقیقا مثل فضای حقیقی در دسترس مخاطب میتواند باشد.به طوری که مخاطبین تمام اطلاعات مدرس را دریافت می کنند، این اطلاعات می تواند فایل ها و فیلم های آموزشی استاد باشد، صدا و تصویر مدرس، اسلاید ها یا هر اطلاعات دیگری باشد.مخاطبین نیز، از مکان های مختلف پای کامپیوتر یا گوشی های هوشمندشان می نشینند و اطلاعات مورد نظر مدرس را دریافت می کنند.در وبینار این امکان وجود دارد که ارتباط دو طرفه باشد. یعنی مدرس که پشت سیستم اصلی نشسته است، می تواند اجازه دهد که شخصی بصورت صوتی و یا صوتی و تصویری سوال خود را بپرسد، یا کنفرانس خود را اجرا کند. یا این که سوال، پیشنهاد و نظر خودش را برای مدرس بصورت متن ارسال کند.

کدام بهتر است؟ وبینار یا سمینار؟ ‘

حال شاید سوال پیش بیاید که وبینار ترجیح داده می شود یا سمینار؟پاسخ این جاست که بگوییم هر تصمیمی مشکلات خود را دارد!وبینار مزیت هایی نسبت به سمینار دارد، و همچنین معایب خود را دارد!باید ببینیم شرایط کدام را داریم؟

مزیت های آموزش غیر حضوری نسبت به حضوری!

مزیت اول: در وبینار رفت و آمدی درکار نیست!!!’

تصور کنید که شخصی در شهر زاهدان زندگی می کند، حال تصمیم دارد در دوره های مجموعه ما شرکت کند، خب غیر از هزینه کلاس، نزدیک به ۲۰۰ هزارتومان هزینه رفت و آمد با اتوبوس است!مهمتر از هزینه مالی، زمانی است که در راه گذاشته می شود.یکی از امتیازاتی که وبینار نسبت به کارگاه ها و سمینار های حضوری دارد، صرفه جویی در هزینه و زمان رفت و آمد است!اخیرا در یک دوره بلند مدت شرکت میکردم که مجبور بودم هر سه هفته یک بار، سه روز از قم به تهران بروم و برگردم.اونجا بود که به این مطالب ایمان آوردم! هزینه رفت و برگشتم به طور میانگین ماهیانه ۲۰۰ هزارتومان بود!

مزیت دوم: هزینه به نسبت کم هست!

یک برگزار کننده، علاوه بر هزینه استاد، هزینه هایی همچون کرایه سالن یا کلاس آموزشی، پذیرایی، هزینه کرایه سیستم های صوت و تصویر و ویدیو پرژکتور و … را دارد.طبیعتا این هزینه ها تقسیم می شود بر بلیط شرکت کننده ها.در صورتی که در وبینار، همچین مخارجی وجود ندارد! شرکت کننده با حداقل هزینه، میتواند آموزش های مورد نظر خود را بگیرد.در وبینار مدرس با یک هزینه اندک، میتواند فضای اجرا را کرایه کند!

مزینت سوم: راحتی بیشتر!

برای شرکت در یک سمینار نیاز به رعایت یک سری اصول هستیم!به عنوان یک انسان فرهیخته آداب معاشرت را رعایت می کنیم.اما در وبینار می توانیم:با لباسی کاملا راحتتنها یا در کنار خانواده بنشینیم و مطالب آموزشی مطلوب را مشاهده کنیم.و مزایای بسیار بیشتری که به نظر من تا به اینجا به مهمترین آن ها اشاره کردیم.

معایب آموزش غیر حضوری!

نکته ای که باید در نظر بگیریم این است که وبینار هم مثل هر خدمت دیگری، معایبی نیز دارد.

مهمترین مساله در وبینار، این است که ارتباط فرد به فرد وجود ندارد.

بعضی از آموزش ها هستند که ارتباط فرد به فرد در آن ها ضروری است!مخصوصا آموزش هایی که برپایه مهارت است! یعنی در کلاس باید تمرینات مخصوص انجام شود تا به آن نقطه که در نظر داریم برسیم.البته، قبل از برنامه ریزی برای این کار باید مدرس در نظر بگیرد که اگر این آموزش بصورت وبینار برگزار شود، آن اثری که در نظر دارد را میتواند بگذارد یا خیر؟لذا وبینار برای برگذاری آموزش هایی که بر پایه مهارت است، بستر مناسبی نیست!

مساله بعدی این است که امکان قطع اینترنت وجود دارد.

البته با وضع مطلوب اینترنت کشور، این مساله قابل توجهی نیست!چرا که در کشور به اینترنت قابل قبولی دسترسی داریم.البته باز هم می گویم قطع اینترنت، مساله ای نیست که بخاطر آن بخواهیم به چالش بیافتیم!چرا که معمولا بعد از وبینار، فیلم کامل وبینار ( اسلاید ها به همراه توضیحات استاد) در اختیار تمام مخاطبین قرار میگیره.سرویس های مختلفی وجود دارد برای ارائه خدمات وبینار. یکی از راحتترین سرویس ها از لحاظ کاربردی آن برای مخاطبین، سرویس وبسایت اسکای روم است.اگر در یکی از وبینار های مجموعه مهدی منازاده ثبت نام کرده باشید،تمام تنظیمات و توضیحات برای متصل شدن به سیستم، خدمت شما ایمیل و پیامک خواهد شد.دوست عزیز! امیدوارم از مقاله بهترین استفاده را برده باشید! هدیه تون رو از ما دریافت کرده اید؟ فرم پایین را پر کنید! 

ثبت نام دوره‌ی اعتماد به نفس

 

One thought on “وبینار چیست؟ | آموزش آنلاین و غیر حضوری

  1. اشتراک ها: تقویت اراده با قلم و کاغذ - مهدی منازاده

  2. اشتراک ها: چرا باید مهارت حل مسأله را بیاموزیم؟ | 4 فایدۀ مهارت حل مسأله برای تک تک ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *