خوشبختی خریدنی است یا ساختنی؟

راه خوشبختی چیست؟

یکی از تکراری ترین سؤالاتی که در گوگل سرچ می شود این است که راه خوشبختی چیست؟در این مقاله به یکی از بلندترین تحقیق های تاریخ که حدود ۷۵ سال قدمت دارد می پردازیم.محققان زیادی در این تحقیق که در دانشگاه هاروارد در حال جریان است دخیل بودند. راه خوشبختی چیست

علم یا ثروت؟

از کودکی با این موضوع انشا روبرو بودیم:

علم بهتر است یا ثروت؟

و جوابی که باید به آن برسیم تا نمره کامل انشا را بگیریم قطعا علم است! کمی بزرگ می‌شویم و همه چیز متفاوت می‌شود!اطرافیان را می‌بینیم که بدون استراحت در حال کار و کار و کار هستند تا بدست بیاورند و به ثروت برسند. تمام این اتفاقات را از جانب افراد می‌بینیم تا به حس خوب یا همان خوشبختی برسند.یک تحقیق بسیار مهمی در امریکا انجام شده است که جلوتر به آن اشاره می کنیم!  

آیا گزینه ی دیگری هست؟

ما برای خوشبختی همیشه دو گزینه در ذهنمان میچینیم! یا علم یا ثروتگزینه های دیگری مثل قدرت، شهرت و … شاید بتوانند مدعی خوشبختی آوری باشند!اما من میخواهم بگویم گزینه های دیگری هم وجود دارد که شاید مهم تر از این دو مورد باشند.

خوشبختی یعنی …

تعریف های مختلفی از خوشبختی شده است. در اینجا بصورت مختصر و ساده احساس شادی و رضایت  از زندگی را بعنوان خوشبختی در نظر می گیریم.

طولانی ترین تحقیق علمی تاریخ

پژوهشگران دانشگاه هاروارد امریکا درسال ۱۹۳۸ تصمیم به انجام یک تحقیق جامع علمی گرفتند.در این تحقیق ۷۲۴ نوجوان در طی حدود ۷۵ سال مورد پژوهش قرار گرفتند.تا الآن نیز این تحقیق ادامه دارد و از آن تعداد حدود ۶۰ نفر زنده اندکه اکثرا بالای ۹۰ سال عمر دارند. پیشنهاد میکنم این ویدیویی که در رویداد تد برگزار شده است  رو ببینید:

پژوهش های زیادی با هدف مطالعه ی بلند مدت بر روی رفتار انسان ها از ابتدا تا انتهای زندگی استارت خورده اند.اما مشکلاتی از قبیل عدم همکاری مورد های تحقیق، کمبود بودجه، از بین رفتن انگیزه ی محققان و … مانع ادامه پیدا کردن این پژوهش ها شده است.

محقق دانشگاه هاروارد میگوید :

دکتر رابرت والدینجر مدیر چهارم این تحقیق در برنامه ی تد در مورد این پژوهش بطور مفصل توضیح می دهد.از سال ۱۹۳۸ دو گروه انتخاب شدند که قرار شد این تحقیق بر روی آن ها انجام شود

گروه اول:

دانشجویان ترم دوم دانشگاه هاروارد که بعضی از آن ها پس از فارق التحصیل شدن به هدف کمک به نیروهای امریکایی در جنگ جهانی دوم، به ارتش این کشور پیوستند.

گروه دوم:

یک سری از شرور ترین نوجوانان شهر بوستون. بچه هایی که از فقیر ترین و مشکل دار ترین خانواده های این شهر  انتخاب شدند.کسانی که در خانه های بدون آب سرد و گرم بزرگ شده بودند.ما به خانه هایشان رفتیم و با خانواده هایشان مصاحبه کردیم. با آن ها مصاحبه کردیم و آزمایش های پزشکی را بر آن ها انجام دادیم.این نوجوانان زمانی که بزرگ شدند و در مسائل زندگی وارد شدند، عده ای وکیل، مهندس، پزشک و یک نفر از آن ها رئیس  جمهور امریکا شد وعده ای هم مسیر موفقیت را بصورت عکس پیمودند و دچار بیماری و اعتیاد به الکل شدند.هر دو سال یکبار همه ی آن ها احضار می شدند تا به سوالات محققین پاسخ بگویند. برای داشتن جواب هایی دقیق به پاسخ های آن ها بسنده نمی کردیم. آزمایش هایپرونده های پزشکی آنان را مورد بررسی قرار دادیم، اسکن مغزی می گرفتیم، با همسر و فرزندانشان مصاحبه می کردیم.

تنها راه رسیدن به خوشبختی

از صد ها هزار صفحه ی مکتوب، از هزاران ساعت مصاحبه چه چیزی بدست آوردیم؟یک نتیجه بسیار مهم

خوشبختی، شاد زیستن و رضایت از زندگی حاصل شهرت، سختکوشی و ثروت نیست!نتیجه ای که از این تحقیق ۷۵ ساله گرفتیم این است که روابط خوب ما را شاد تر و سالم تر می کند.

۳ درس مهم

این تحقیقات سه درس مهم را دربرداشت:

  1. روابط خوب، دشمن تنهایی است!

شاید در نگاه اول به این جمله بخندید! خوب معلومه که رابطه با دیگران باعث می شود از تنهای در بیاییم!اگر شما هم این طور فکر کرده اید، شاید اگر یک بار دیگر بخوانید متوجه منظور شوید. شاید شما ازدواج هایی را سراغ دارید که زن و مرد با هم زندگی می کنند اما هر دو تنهایند!در این جا فقط رابطه مورد نظر نیست! بلکه کیفیت یک رابطه خوب است که باعث می شود از تنهایی در بیاییم. افرادی که گوشه گیرند کمتر از افراد دیگر حس خوشحالی دارند. سلامت آن ها زودتر از میانسالی به خطر می افتد و زندگی کوتاهتری نسبت به کسانی که تنها نیستند دارند.

  1. تعداد دوستان و افراد خانواده مهم نیست! بلکه کیفیت رابطه مهم است!

امکان دارد که شما همسر داشته باشی و در یک رابطه ی عاطفی درگیر باشی،اما رابطه ی شما توام با استرس و جر و بحث و ناراحتی است.ازدواج های مشکل دار و بدون احساس سلامتی را بیشتر از طلاق تهدید می کند.

روابط گرم، در میانسالی سلامتی را حفظ می کند.

طی این تحقیق یک بار افراد در ۸۰ سالگی بررسی شدند.مطلب مورد توجه این بود که افرادی که در ۵۰ سالگی روابطی نزدیک و عاطفی داشتند نسبت به کسانی که در این سن روابطشان توام با استرس بوده، بیشتر در معرض مریضی بودند. زوج هایی که در پنجاه سالگی خوشحال تر بودند، در پیری درد های کمتر جسمانی را متوجه می شدند. در صورتی که گروه مقابل از درد های مختلف زجر میکشیدند.

  1. مغز سالم در گرو روابط سالم

کسانی که روابط خوبی داشتند نه تنها جسمشان سالم بود، بلکه بافت های مغزی سالمتری داشتند.در این تحقیق ثابت شد که کسانی که در روابطشان، کسانی را دارند که بشود به آن ها تکیه کنند، در ۸۰ سالگی از حافظه ی قوی تر و طولانی تر بهره می برند!و در جهت عکس کسانی که در روابطشان کسی را ندارند که بشود روی آن ها حساب باز کرد، بیشتر دچار آلزایمر شده و فراموشی را زود تر از گروه مقابل تجربه کردند. 

حال چه کنیم؟

تا الآن به صورت دقیق عامل خوشبختی یا زندگی شاد و خوشحال را نمیدانستیم. هر چه می شنیدیم یا تجربه شخصی (موقت) کسی بوده یا حدس و گمان خودمان!اما الآن بصورت کاملا دقیق و علمی فهمیدیم رابطه ی خوب باعث رضایت از زندگی و عزت نفس و همچنین اعتماد به نفس میشود می شود،بهترین کار این است که برخورد با دیگران را یاد بگیریم.خوبه که بدونید در سایت menazade.com  ما با آموزش مهارت های ارتباطی تلاش میکنیم شما تعارض های بین روابط را راحت تر مدیریت کنید.کتاب، فیلم سخنرانی، فایل های صوتی، دوره های حضوری و غیر حضوری بسیاری وجود دارد که بشود برای ارتقای روابطمان از آن ها بهره ببریم!فقط کافیست دنبال این حل این مساله باشیم، حتما به نتیجه خواهیم رسید!پس با ما همراه باشید. 

One thought on “خوشبختی خریدنی است یا ساختنی؟

  1. اشتراک ها: گوش دادن ! | هنر خوب گوش کردن | علت درآمد کلان برخی مشاوران را بدانید

  2. اشتراک ها: مقایسه خود با دیگران خطایی که باعث فروپاشی درونی شما میشود - مهدی منازاده

  3. اشتراک ها: موانع ارتباطی را بشناسیم | 5 مانع اصلی ارتباطات - مهدی منازاده

  4. اشتراک ها: احساسات ، روحیه ، هیجانات - مهدی منازاده

  5. اشتراک ها: خوش‌بین = مثبت‌اندیش - مهدی منازاده

  6. اشتراک ها: خوش‌بین = مثبت‌اندیش - مهدی منازاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *