حسن جویی

حسن جویی | یک تکنیک کوچک با نتیجه هایی بزرگ

یک تکنیک بسیار آسان و کاربردی برایتان آورده ام به نام حسن جویی ! در این نوشته یاد میگیرید چگونه بدون پرداخت هزینه ای، با حسن جویی و مثبت اندیشی جذاب و به نظر برسید.

حسن جویی تکنیک کوچک، اثر بزرگ!

پیشنهاد میکنم یک روز دقت کنید و ببینید افراد مختلف در مورد چه مباحثی صحبت میکنند؟

دولت بنزین رو گران کرد.آمریکا ما رو تحریم کرد.زنم به حرفم گوش نمیکنه!فلان کس از من دزدی کرده.پسرم رفته بدون اجازه و هماهنگی به فلانی فلان چیز رو گفته.تو چرا زود نمیای خونه؟

نقل دهان مردم شده انواع و اقسام انتقاد از دیگران و القای انرژی منفی!میخواهیم ببینیم در این جو که اکثر انسان ها در حال انتقاد از دیگران هستند، بهترین کار چیه؟ ما هم باید به این گروه از مردم بپیوندیم و شروع کنیم به انتقاد کردن و حواسمان باشد که از دیگران عقب نمانیم. یا این که کار بهتری وجود دارد و ما باید مشغول به کار بهتر شویم…؟

در شهر کور ها، تک چشم پادشاهه!

با کمی توجه به رفتارشناسی ایرانی، متوجه میشویم که در کشور ما انتقاد کردن، پایه اکثر روابط است و شروع گفتگو این گونه است . همانطور که در مقاله انتقاد اشاره کردیم، این رفتار دردناک است و به مخاطب انرژی منفی منتقل میکند. حال مخاطب را (به اندازه ضعف روحیه اش) خراب می کند.تصور کنید که در جایی که اکثر افراد با انتقاد حال هم را خراب میکنند، شما با مثبت اندیشی باعث بهتر شدن حال دیگران شوید! جالب نیست؟دیگران بخاطر انرژی مثبتی که از شما دریافت میکنند، حالشان بهتر نمی شود؟قطعا بودنِ کنار شما برای آن ها لذت بخش خواهد بود.حسن جویی نقطه مقابل انتقاد است. اگر شما زمان انتقاد کردن، با این فعل حال مخاطب را خراب می کنید و باعث انتقال درد به او می شوید، زمانی که حسن جویی میکنید، با مثبت اندیشی انرژی مثبت به وی منتقل میکنید و باعث بهتر شدن روحیه اش می شوید.

حسن جویی یعنی چی؟

حسن جویی همانطور که از نامش پیداست، یعنی دقت کنیم در طرف مقابل یک نکته قابل ستایش پیدا کنیم و به او هدیه دهیم. جالب نیست؟همانطور که در انتقاد یک نکته منفی را متذکر میشوید، در حسن جویی ، یک نکته مثبت را به مخاطبتان هدیه میدهید. همانطور که اشاره کردیم در جامعه ما کمتر این اتفاق می افتد و کسی که بتواند این را برای خودش تبدیل به عادت کند، از اطرافیانش در روابط یک سر و گردن بالاتر میزند. 

حسن جویی یا چاپلوسی؟

من هم مثل شما از افراد چاپلوس خوشم نمیاد! افراد چاپلوس یا به اصطلاح پاچه خوار، به افرادی میگویند که بدون هیچ دلیلی شروع میکنند به تملق و ستایش!این فیلم را ببینید:

افراد چاپلوس، ذاتا انسان هایی هستند که به شخصیت طرف مقابل کاری ندارند و فقط دستاورد ها، قدرت و منسب طرفشان برایشان مهم است. زمانی که آقای ایکس که همیشه چاپلوسان، چاپلوسی اش را میکردند، منسب و قدرتش را از دست بدهد، خواهد دید که همان افرادی که قربان قربان گویش هستند دیگر طرفش نمی آیند.تفاوت حسن جویی و چاپلوسی در ارائه دلیل است. فردی که حسن جویی میکند، دلیل را هم بیان میکند و شخصی که چاپلوسی میکند همینطور بدون دلیل شروع به ستایش میکند. این فیلم را ببنید:

چگونه حسن جویی کنیم؟

حسن جویی یک فرمول ساده دارد و قبل از توضیح این فرمول قصد دارم یک ترس خودم را بیان کنم. کارها هر چقدر ساده به نظر برسند، به همان اندازه افراد در انجامشان اهمال کار میشوند. ترس من از این است که شما این تمرین را ساده ببینید و انجام ندهید. اما مطمئنم شما متوجه اهمیت این فرمول شده اید و حتما این کار را انجام میدهید.اسم طرف مقابل + بیان نکته مثبت + دلیل ذکر این مطلب!

اسم طرف مقابل

به دو دلیل میگویم اسم طرف مقابل را استفاده کنید.

  1. مهمترین و دوست داشتنی ترین کلمه در عالم برای هر فردی، نام آن فرد است. صرفا با آوردن نام شخص، یک حس مثبت به شخص وارد می کنید.
  2. شما با آوردن نام طرفتان نشان می دهید حرفتان کپی نیست!

دیدید زمانی که دو نفر به هم میرسند، چگونه سلام و احوالپرسی میکنند؟ کافیه دقت کنید! میبینید هر فردی یک سری کلمات حفظ کرده و چشم بسته میگوید. با توجه به این اگر شما بتوانید با توجه به شرایط طرف مقابل شخصی سازی کنید، حس ویژه و جالبی به او منتقل می کند.در حسن جویی، با استفاده از نام فرد، این حس ویژه را به وی منتقل کنیم.

بیان نکته مثبت

بعد از آوردن نام طرف، حس و حال خودمان را نسبت به وی منتقل میکنیم.خیلی از حرکتت خوشم اومد!من تو رو خیلی دوست دارمدیشب لذت بردم از صحبت هات.خیل تو رو دوست دارمو …تا اینجا هیچ تفاوتی با چاپلوسی ندارد. حواستان باشد که قدم بعد را حرفه ای بردارید.

بیان دلیل حسن جویی

بیان دلیل است که حسن جویی را از تملق و چاپلوسی متفاوت میکند. زمانی که دلیل را ارائه می کنیم، شخص مقابل متوجه ارزشمندی کار خود میشود و به همان اندازه عزت نفس او بالا می رود. هر چه عزت نفس فردی بالاتر رود، حال وی با خودش و دنیای اطرافش بهتر میشود. نکته قابل توجه این جاست که حال خوبش را مدیون شما میبیند و دروازه های ذهنی اش را برای برقراری ارتباط با شما باز میکند.

دو مثال حسن جویی

مثال اول:

احمد جان رفیق عزیزم؛خیلی ازت متشکرم و به تو افتخار میکنم.چرا که سه روز پیش دیدم پیش دانشجوهای فلان کلاس، از من تعریف میکردی!

مثال دوم:

همسر گلم ثریا !تو خیلی دلسوز و دوست داشتنی هستی.متوجه شدم دیشب وقتی برای غذا برای مهمان ها به اندازه بود، تو اظهار بی اشتهایی کردی که اگر مهمان ها خواستند بیشتر غذا بخورند، غذا سر سفره باشه. 

در چه جاهایی حسن جویی کنیم؟

اگر از من میپرسید، میگویم هر جایی که میتوانید! هر چه بیشتر بهتر!حقیقتا در زندگی روزمره به قدری توسط افراد آموزش ندیده، انتقاد و انرژی منفی و حال بد منتقل می شود که هر چقدر حسن جویی کنیم، کم کاری کرده ایم. اما حداقل این است که در هر گفت گو حتما یک حسن جویی جا بدهید! دلیل های زیادی برای این کار دارم اما ترجیح میدم دلایل را نگویم و بسپارم به تجربه خودتان! تجربه کنید و معجزه حسن جویی و مثبت اندیشی را ببینید.

مگر می شود از هر کس حسن جویی کرد؟

مثبت اندیشی ، دیدن زیبایی و نکته مثبت، بیشتر از این که به طرف مقابل بستگی داشته باشد، به نگاه ما بستگی دارد.حضرت عیسی علیه السلام یک داستان معروف دارد که جا دارد در این قسمت به آن اشاره کنیم.

روزی حضرت عیسی علیه السلام با حواریّون از راهی می گذشتند، ناگاه به مردار گندیده سگی رسیدند. یکی از حواریون با دیدن این صحنه گفت: چقدر این سگ بدبو است. دیگری گفت چقدر متعفن است! حضرت عیسی علیه السلام فرمود: این سگ چه دندان های سفید و خوشایندی دارد! (۱)

فکر میکنم متوجه منظورم شده باشید. این عزت نفس شماست که زیبایی های دیگران را به شما نشان میدهد.

چند نکته پایانی

  1. حواستان باشد! اگر تا بحال از این فرمول استفاده نکرده اید، کم کم شروع کنید! وگر نه دیگران فکر میکنند برای شما مشکلی پیش آمده است.

در یکی از سمینار ها به افراد گفتم قفل گوشی تلفن همراهتان را باز کنید و به سه نفر از اطرافیانتان با استفاده از این فرمول، پیام دهند و از آن ها حسن جویی کنند. یک آقای نسبتا مسن، انتهای کلاس، پاسخی که  از همسرش گرفته بود را به من نشان داد. همسرش به او گفت از من خطایی دیدی که داری این طور آماده ام میکنی؟

  1. اگر در مخاطب خود نکته خوبی پیدا نمیکنید، خبر خوبی نیست! باید بیشتر روی عزت نفستان کار کنید.

One thought on “حسن جویی | یک تکنیک کوچک با نتیجه هایی بزرگ

  1. اشتراک ها: انتقاد ! رابطه تاثیرگزار را از بین میبرد!!! - مهدی منازاده

  2. اشتراک ها: مثبت نگری ارتباطی و حسن ظن ! صفتی که هر کسی را جذب میکند! - مهدی منازاده

  3. اشتراک ها: خوش‌بین = مثبت‌اندیش - مهدی منازاده

  4. اشتراک ها: ارتباط موثر با همسر | 4 نکته مهم برای زندگی عاطفی بهتر - مهدی منازاده

  5. اشتراک ها: 6 تمرین برای ارتقا مهارت های ارتباط موثر - مهدی منازاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *