ارتباط موثر با همسر

ارتباط موثر با همسر | ۴ نکته مهم برای زندگی عاطفی بهتر

میدونم که میدونید ارتباط موثر، جایگاه هایی دارد که ارتباط موثر با همسر، یکی از حیطه هاییه که ما رو مجاب میکنه بیاموزیمش! در ادامه چهار نکته میگویم که این چهار نکته، در انتها به زندگی عاطفی بهتر بین شما و همسرتون میشود و به فردی که این چهار نکته را رعایت میکند میتوان گفت ارتباط موثر با همسر دارد.

۱٫ ارتباط موثر با همسر

رابطه با شریک زندگی یکی از پایه های اصلی رضایت از زندگی است و ارتباط موثر در این رابطه با افزایش همبستگی، احساس صمیمیت و حل مشکلات قابل بهبود است. با توجه کردن شما به نیازها و احساسات شریک زندگیتان، ارتباط عاطفی عمیق تری برقرار می‌کنید.

تکنیک هایی برای بهبود ارتباط با همسر

“ارتباط موثر یکی از عوامل کلیدی در ایجاد روابط موفق است.”

  1. ابراز احساسات: صحبت در مورد احساسات و عواطف با شریک زندگی فرصتی برای تعمیق رابطه است. از صادق بودن دریغ نکنید و احساسات خود را صادقانه به اشتراک بگذارید.
    – هنگامی که از دستش ناراحت شدید، بهش بگویید.
    – اگر عصبانیتان کرده، مطرح کنید و دلیل عصبانیتتان را بیان کنید.
    – در فرصت های مختلف به او بگویید چقدر دوستش دارید.
    ابراز احساسات یعنی هیجانات درونی خود را بروز دهید.بروز احساسات و تاثیر آن در ارتباط موثر بین زوجین

    فکر کنم لازم باشه یه نکته درگوشی به آقایون بگم:
    آقایون محترم! منم از جنس شما هستم. ابراز احساسات در ما مردها، یک مقدار سخت تر است نسبت به خانم ها. پس من و شما باید با آگاهی بیشتری این کار را انجام دهیم.

  2. گوش دادن فعال: گوش دادن فعال به شریک زندگی خود به معنای توجه کامل به صحبت های اوست. این عمل منجر به قدردانی و پیوند عمیق تر با همسر و در نهایت ارتباط موثر با همسر می شود.
    معمولا ما انسان ها گوش نمیکنیم که بفهمیم، بلکه گوش میکنیم تا بتوانیم جواب دهیم. همین باعث میشود در ارتباط با طرف مقابلمان، نویز هایی ایجاد شود.
    دقت کنید ببینید طرفتان چه میگوید، با تکان دادن سر به او بفهمانید گوشتان پیش اوست و با بیان خلاصه ای چند کلمه ای ثابت کنید کامل حواستان پیش اوست.
    خب وقتی کامل شنیدید، حالا میتوانید پاسخ بدهید.
    اگر هم چند ثانیه نیاز به فکر کردن داشتی، مساله ای نداره. فکر کن و پاسخ بده. این بهتر است از این که نشنیده و نفهمیده پاسخی غیر مربوط بدهی.
  3.  حل مشکلات مشارکتی: حل مشکلات روزمره نیاز به همکاری و همکاری با شریک زندگی شما دارد. این رویکرد باعث افزایش رضایت و روحیه تیمی بین شما و شریک زندگیتان می شود.
    در سریال “زخم کاری” سمیرا، یک جملۀ بسیار زیبا بیان میکرد. میگفت “من و مالک با هم هدف مشترک داریم. به همین خاطر هر روز نسبت به روز قبل به همدیگه نزدیکتریم.”
    وقتی مسائل جاری در زندگیتان را وسط بگذارید و هر دو برای حل آن تلاش کنید، میبینید که با هدف های مشترک، به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر شده اید.
  4. به همسرتان نشان دهید که چقدر از او قدردانی می کنید و در مرکز توجهات هست.
    این حس مورد توجه قرار گرفتن، میتواند هر انسانی را تسخیر کند. حالا همسرتان اگر توسط شما به این حس برسد، بنظرتان میتواند در ارتباطش با شما، اثر نپذیرد؟ این همان ارتباط موثر است.
  5. زمان مشترک: ایجاد خاطرات خوب با شریک زندگی خود با گذراندن زمان مناسب با هم، رابطه را تقویت می کند. همچنین این زمان باعث افزایش حس هماهنگی و دوستی بین شما خواهد شد.
    در جلسات مختلفی که در کلاس دکتر صاحبی شرکت میکردم، این را می‌شنیدم: زوجین با اختصاص روزانه ۲۰ دقیقه زمان کیفی (زمانی که به هیچ چیزی جز همدیگر نمیپردازند) میتوانند زندگی مرده شان را احیا کنند. البته اگر بلد باشند درست صحبت کنند و کار به دعوا نرسد.
  6.  نگرش مثبت. با دید مثبت به همسر و اعضای خانواده خود نگاه کنید. این رفتار باعث ایجاد فضای محبت و حمایت در خانواده می‌شود.
    نگرش مثبت یا حسن ظن باعث میشود دیدتان عوض شود و همین عوض شدن دیدگاه شما جلوی بسیاری از مشکلات میشود.

” ارتباط موثر با همسر باعث ایجاد آرامش و رشد عاطفی فردی و جمعی می شود.”

جمله کلیدی ارتباط موثر زوجین

۲٫ خودمراقبتی عاطفی

اهمیت خودمراقبتی

خودمراقبتی عاطفی یعنی توجه به نیازها و احساسات خود. این تمرین باعث بهبود خلق و خو، افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط عاطفی می شود. خداییش شما مراقب خودتان نباشید، چه کسی باید مراقبتان باشد؟
باید مراقب خودتان و احساساتتان باشید تا اصول ارتباط موثر با همسر را رعایت کرده باشید.

تکنیک های خودمراقبتی عاطفی

 

“رفیق من! شما مراقب خودت نباشی، کی باید مراقبت باشه؟”

  1. آرامش: وقت بگذارید و چیزهایی را که برای شما شادی و آرامش به ارمغان می آورد، سازماندهی کنید، مانند مطالعه، مدیتیشن و ورزش. این سه مورد سر جای خود، نماز با توجه یک چیز دیگس! امتحانش کنید، ببینید چقدر بار ذهنی شما خنثی میشود و آرامش مهمان زندگیتان میشود.
  2. مراقبت از بدن: مراقب سلامت جسمانی خود باشید. با تغذیه سالم، خواب کافی و ورزش منظم انرژی و سلامت خود را بازیابی کنید.
    در تاثیر حالات بدنی بر حالات روانی، هیچ شکی نیست! اگر مراقب بدنتان نباشید، خیلی سخت است که روانتان را بتوانید مدیریت کنید. چه برسه به این که مراقبت کنید!
  3. اهداف خود را به انجام برسانید: تعیین اهداف شخصی و دستیابی به آنها باعث رضایت و شادی شما می شود. برنامه ریزی منظم و تلاش برای رسیدن به اهداف، اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد.
    تاثیر خود دوستی بر ارتباط موثر با همسر
  4. تک تک کارهای ریز و درشتتان را یادداشت کنید. اهداف بزرگ را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید و همه را چک لیستی جلویتان قرار دهید. این کار باعث میشود با انجام کوچکترین کارها، یک مورد تیک بخورد و این باعث احساس رضایت روانی بهتری بهتان دست دهد.
  5. حفظ مرزهای شخصی: به خود اجازه دهید تا مرزهای شخصی خود را حفظ کنید و به خواسته ها و نیازهای مستقل خود پاسخ دهید. تعیین اولویت های خود و احترام به مرزهای شخصی روابط سالم تری ایجاد می کند.
    چرا این گونه گفتم؟ چون خیلی از افراد را دیدم که حفظ مرزهای شخصی خودشون رو حق نمیدانند و جلوی تعرض دیگران را نمیگیرند.
    نباید اجازه دهیم دیگران به حریم ما وارد شوند. چه حریم مالی، چه شخصی و خانوادگی!
  6. روابط مهم را گرامی بدارید: ارتباط موثر با همسر و دوستانی را که به شما اهمیت می دهند را ارزشمند بدانید با پرورش و سرمایه گذاری روی این روابط، ارتباطات معنادارتری ایجاد کنید.
    قدر روابطتان را بدانید و با کوچکترین اتفاقات، آن ها را تحت تاثیر قرار ندهید.

امکان ندارد این اصول را رعایت کنید و به ارتباط موثر با همسر تان چهارچوب و ارتقا نبخشید.

۳٫ اگر تغذیه مناسب برای ذهنتان داشته باشید، عالی است برای ارتباط موثر با همسر

اهمیت مثبت اندیشی و تغذیه عاطفی

مثبت اندیشی و تغذیه عاطفی یعنی تغذیه روح و روان. این تمرینات باعث بهبود خلق و خو، کاهش استرس و افزایش شادی و رضایت در زندگی می شود.

تکنیک های مثبت اندیشی و تغذیه احساسی

 

وقتی قرآن میفرماید “فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ إلى طَعَامِهِ” صرفا منظور طعام جسم نیست! بلکه باید به ورودی های روان هم توجه کنیم.

۱٫ تمرین مثبت اندیشی: تمرین مثبت اندیشی به معنای آموزش مغز برای فکر کردن به چیزهای مثبت و امیدوارکننده است. تمرین هایی مانند تشویق خود، یادآوری خاطرات شاد و حسن جویی باعث افزایش تفکر مثبت در زندگی شما می‌شود.

۲٫ از خود در برابر منابع منفی محافظت کنید: توجه خود را از منابع منفی مانند اخبار منفی و افراد دارای انرژی منفی دور نگه دارید. اطراف خود را با منابع مثبتی مانند کتاب های الهام بخش و محتوای مفید احاطه کنید. جملات انگیزشی بخوانید و جلوی چشمتان بگذارید. عالی است!

۳٫ بهبود خودآگاهی: خود و نیازهای خود را بشناسید. ارتباط خود را با خودتان تقویت کنید و با مشاوره و تمریناتی مانند مدیتیشن و روانشناسی مثبت، خودشناسی عمیق تری را تجربه کنید.

۴٫ تغذیه: با مراقبت از نیازهای عاطفی خود، مانند صحبت با دوستان و خانواده، روابط معناداری ایجاد کنید. ارتباط با افراد مناسب و وقت گذاشتن برای لذت بردن از شریک زندگی و خانواده، بهزیستی عاطفی شما را بهبود می بخشد.

۴٫ حل مشکلات ارتباطی

حل مشکلات مشارکتی به معنای همکاری و همدلی در یافتن راه حل های مشکل مشترک است. لازم است برای داشتن ارتباط موثر با همسر ، یاد بگیریم تعارض هایمان را چطور حل کنیم. این روش باعث افزایش همبستگی، اعتماد و ارتباط موثر با شریک زندگی شما می شود.

تکنیک های حل مسئله

“همکاری در حل مسئله راهی برای ایجاد پل های ارتباطی قوی است.”

۱٫ با هم صحبت کنید و با هم مشورت کنید: به همسرتان فرصت دهید تا نظرات و احساسات خود را بیان کند. به گفتگو توجه کنید و سعی کنید مسائل را از دید او ببینید.

۲٫ تفکر خلاق: در حل مشکلات راه حل های جدید و خلاقانه بیابید. به نظر شریک زندگی خود احترام بگذارید و راه حل هایی بیابید که هر دو طرف را راضی کند.

۳٫ تقسیم مسئولیت‌ها: مسئولیت های خانه و زندگی را به طور مساوی بین خود و همسرتان تقسیم کنید. این باعث میشود که همسرتان درک کند زندگی را دو نفره مدیریت میکنید و کارها صرفا بر عهده یک نفر نیست!

۴٫ درباره مشکلات به صورت سازنده بحث کنید: به جای انتقاد و سرزنش، سعی کنید به طور سازنده در مورد مشکلات با شریک زندگی خود صحبت کنید. بیان نظرات و نگرانی ها به گونه ای که راه حل های قابل قبولی مطرح شود، روابط را تقویت می کند.

اهمیت حل تعارض در ارتباط موثر

خلاصۀ کلام ارتباط موثر با همسر

با استفاده از این راهکارها و ایجاد ارتباط موثر با همسرتان می توانید زندگی عاطفی بهتری داشته باشید و رابطه قوی تری با همسرتان ایجاد کنید. ارتباط موثر و هماهنگی در زندگی خانوادگی می تواند به شما کمک کند تا با هم در هماهنگی و عشق زندگی کنید.

نظراتتان را میخوانم و کامنت هاتون رو بررسی میکنم. خوشحالم که با شما در ارتباطم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *