۲۰ علامت کمبود اعتماد به نفس چیست ؟

 

علائم کمبود اعتماد به نفس

برخی از افراد هستند که احساس بدی نسبت به خودشان دارند و خود را که آن گونه که هستند، نمی توانند بپذیرند و به ارزش­های خود اطمینان ندارند و نمی توانند رفتار محترمانه با خود داشته باشند و در این صورت است که گفته می شود فرد از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است و زمانی که از آن آگاهی پیدا کند، می تواند در جهت بهبود خود گام بردارد

 

پیامد های کاهش اعتماد به نفس چیست ؟ 

اعتماد به نفس پایین به شکل های مختلفی روی افکار، احساسات و رفتارهای ما تاثیر می گذارد، که در زیر به آن ها اشاره ای می کنیم:

  • افکار

خود را مورد انتقاد و سرزنش قرار می دهید و نقاط قوت خود را نادیده می گیرید و از آن­ها می گذرید و به جای آن روی نقاط ضعف و عیب­های خود انگشت می گذارید .

  • رفتار

احساس این که از عهده­ی انجام هیچ کاری بر نمی آیید و از مشکلات فرار می کنید و یا مدام در تلاش هستید تا بهترین عملکرد را داشته باشید و حتی ممکن است خود واقعی تان را پنهان کنید زیرا در غیر این صورت اطرافیان شما را طرد می کنند . 

اعتماد به نفس پایین می تواند موجب بروز احساساتی مانند ناراحتی ، نگرانی ، شرمندگی ، احساس گناه و حتی عصبانیت در فرد شود .

  • بدن

اعتماد به نفس پایین موجب احساس ضعف ، خستگی ، تنش و عصبانیت در شما خواهد شد. اجتناب کردن از تماس چشمی ، صحبت کردن سریع ، پایین بودن دست ها ، قوز کردن شانه ها همگی نشان دهنده ی اعتماد به نفس پایین می باشد . 

مدام در تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران هستید یا به خاطر ترس از این که دیگران در مورد شما چه فکری می کنند ، از آن ها دوری می کنید. این نوع نگرش ها در زندگی افراد و نوع سبک زندگی آن ها، تاثیر می گذارد ممکن است در مدرسه یا محیط کاری از انجام بسیاری از فعالیت ها بپرهیزند .

 

علائم کمبود اعتماد به نفس

چه مواردی اعتماد به نفس را پایین می آورد ؟

تجارب اولیه دوران کودکی مانند تنبیه ، غفلت ، جدایی از والدین ، آزار و اذیت سایر کودکان ، مقایسه نا مناسب با دیگران ، استرس های غیر قابل تحمل ، بی توجهی دیگران به فرد و موارد دیگر تجارب اخیر مانند فشار روحی و استرس ، سوءاستفاده جسمانی یا احساسی در روابط از این دسته هستند .

آشفتگی به همراه نتیجه گیری کلی منفی همان چیزی است که در دوران کودکی و یا در موقعیت های کاملا استرس زا ایجاد می شود . در چنین مواردی یا متحمل رنج می شوید و یا به دنبال قضاوت­های منطقی برای آن چه اتفاق افتاده است، می باشید . 

تجربیات گذشته و حال ، نتیجه گیری های کلی و اعتماد به نفس پایین :

تجربیات اولیه هر فرد روی نگرش کلی او نسبت به خودش موثر است. این برداشت های کلی افراد نسبت به خود را نتیجه گیری کلی زندگی می نامند . وقتی نگرش مثبت به مسائل داشته باشیم، اعتماد به نفس ما نیز قوی می شود اما نگرش های منفی ، اعتماد به نفس را پایین می آورد.

آشفتگی به همراه نتیجه گیری منفی همان چیزی است که در دوران کودکی و یا در موقعیت های کاملا استرس زا ایجاد می شود. در چنین مواردی یا متحمل رنج می شوید و یا به دنبال قضاوت های منطقی برای آنچه اتفاق افتاده است، می باشید . گاهی این اتفاق ها بیشتر از آن چه انتظار داریم آسیب زا هستند و این اتفاقات تاثیر زیادی روی احساسات ما نسبت به خودمان دارند . 

افکار سو گیرانه که نتیجه گیری های قبلی را تقویت می کند : 

همیشه روی طرز فکر شما نسبت به مسائل مختلف تاثیر  می گذارد . یعنی نسبت به خود پیش داوری غیر منصفانه داریم و نهایتا خود را سرزنش می کنیم. و همیشه در زندگی ضعف ها و کاستی های خود را می بینند و این خود عاملی برای پایین آمدن اعتماد به نفس می باشد.

عامل دیگر، برداشت نادرست از اتفاقات اطرافمان می باشد، یعنی افراد بیشتر به جنبه منفی اتفاقات توجه می کنند. حتی اگر نکته مثبتی باشد، این سو گیری باعث می شود آن را منفی ببیند . این افکار منفی باعث می شود تا از حقایق چشم پوشی کنید .  

علائم کمبود اعتماد به نفس

نشانه های کمبود اعتماد به نفس :

  1. گوشه گیری و دوری کردن از جمع
  2. با ترس و ارام حرف زدن همراه با عرق سرد
  3. ترس از انتقاد دیگران
  4. شروع کارها همیشه دلهره اور هستند
  5. از قبول کردن مسیولیت ها فرار می کنند
  6. همیشه در حال مقایسه خود با دیگران هستند
  7. خود زنی میکنند ( یعنی همیشه خود را مورد سرزنش قرار می دهند .)
  8. خطاهای خود را نمی پذیرند و مدام در حال توجیه هستند . و سعی میکنند تقصیرات خود را به گردن دیگران بیاندازند .
  9. ثبات در رفتا و گفتار و عقیده خود ندارند و به راحتی از خواسته خود دست می کشند .
  10. همیشه نیاز به تایید شدن از سوی دیگران دارند .
  11. از تغییر می ترسند و سعی دارند گوشه امن خود را رها نکنند .
  12. اونطور که باید .و شاید از پیروزی هایشان لذت نمی برند .
  13. منفی بافی می کنند .
  14. از اینده میترسند .
  15. تعریف و تمجید دیگران را باور نمی کنند و حتی ممکن است برداشت کنند که به ان ها کنایه زده اید .
  16. بیش از حد به ظواهر میپردازند .
  17. تظاهر میکنند که بسیار سرشان شلوغ است .
  18. اغراق می کنند .
  19. زبان بدن خوبی ندارند .
  20. در برابر مشکلات کم طاقت هستند .

شما می توانید فایل pdf این مقاله را از اینجا دانلود کنید.

دانلود pdf

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *